תשס"ט


לכבוד ראש השנה הקרב ובא החלטנו לקיים ערב חגיגי ומיוחד. לשם כך בחרנו ארבעה וויסקים שונים אשר המשותף לכולם הוא גילם - 15 שנה. כולם אמנם בני אותו המחזור אך לכל אחד מהם סיפור מיוחד משלו וכולם יחד יוצרים תמונה שלמה של תעשיית הוויסקי המגוונת והעשירה...

חברי מועדון הוויסקי מוזמנים להצטרף לחגיגות מועדון ה 15 - אירוע של ראש השנה 
 



כחלק משדרוג כולל של מגזין הוויסקי, חלקים ממנו לא יהיו זמינים
אנו משקיעים מאמצים רבים על מנת לסיים מהר ככל האפשר את כל עבודות השדרוג המתוכננות


 

יישון
 

רבות כבר דובר וכנראה שעוד רבות ידובר על על שלב היישון של הוויסקי – שלב קסום ומסקרן, חשוב מעין כמותו, בו רב הניסתר על הגלוי. אספנו עבורכם חמש נקודות קצרות וחשובות על יישון הוויסקי...

 
לכתבה המלאה >>>
   

 

 

    
 פינת המספרים ...   

  • 90 אחוז מהוויסקי הסקוטי מיושן בחביות בורבון  
  • מידי שנה מאבדת חבית וויסקי כ 2 אחוז (חלקם של המלאכים) 
  • סקוטש חייב על פי החוק בסקוטלנד מינימום של 3 שנות יישון
  • אחוז האלכוהול של התזקיק הנכנס לחבית בדרך כלל בין 60 ל 70  

    

הגדרות 
 

לכבוד האירוע הקרוב של מועדון ה 15 החלטנו לרענן מעט את הזיכרון ולעשות שוב סדר בהגדרות של סוגי הוויסקי השונים בסקוטלנד. ללמוד ולשנן...

 
לכתבה המלאה >>>
 

ג'וני הירוק
 

חברת ג'וני ווקר הסקוטית אחראית על ייצור הבלנדד הנמכר ביותר בעולם. אך אל לנו לשכוח כי לג'וני יש גם מאלט – בלנדד מאלט...

 
לכתבה המלאה >>>
 
  • טעימות
    ערבי טעימות וויסקי
  • שאלות
    חידון הוויסקי החודשי
  • מחשבות
    כתבה בנימה אישית
  • אזהרות
    אלכוהול על הכביש
     

 הידעת ... 

   

 

בשלב היישון יש חשיבות לגודל החבית. ככל שהחבית קטנה יותר כך קצב הישון מהיר יותר ולהיפך. זאת הסיבה שעל פי החוק בסקוטלנד לא ניתן ליישן וויסקי בחביות שגודלם עולה על 700 ליטר.

    

 
   

בירה בעמק חפר
 
תא"ל (מיל') אביאם סלע, נשיא מועדון הוויסקי הישראלי, אל"מ (מיל') אורי שגיא, והמסעדן יורם ירזין עובדים בימים אלו על מיזם משותף - מבשלת בירה שתמוקם באיזור עמק חפר. מבשלת בוטיק שבשלב הראשון תתמקד בשני סוגים של בירה. פרטים בהמשך...


Tour The Bush
 
גם השנה כמו גם בשנים קודמות, הזמינה חברת ibbl-spirit, נציגת תאגיד דיאג'ו בארץ, נבחרת של בעלי ברים וברמנים לחגיגה של וויסקי אירי. הנבחרת, שכללה את כל אלו שהצטיינו במזיגה ובמכירה של בושמילס, טסה לשלושה ימים של חוויה בלתי נשכחת במזקקה העתיקה בעולם.



ברוכים השבים
 
 
מועדון הוויסקי הישראלי מברך את כל אלו ששבו בשלום מהמסע...

דני דויטש האיש והוויסקי



    

There is no such thing as bad whisky, some whiskies just happen to be better than others


שתו בחוכמה - נהגו בזהירות

מועדון הוויסקי הישראלי - רח' מחץ 4, רמת גן 52224. טל. 035449620   


דיוור אלקטרוני באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך