example
 

המגזין הישראלי לוויסקי

גיליון אדר ב', התשע"ו

אחרי ביקור מרתק בן שלושה ימים בבית הקוניאק רמי מרטן - החלטתי כי הגיע הזמן לסטות לרגע ממסלול הוויסקי ולספר לכם את הסיפור של הקוניאק - סיפור מרתק מאין כמוהו.  ואין זמן מתאים יותר לעניין מלפני פסח, השבוע היחידי בשנה בו רבים מחברי המועדון מחליפים את הוויסקי בקוניאק...

 
example
ברנדי הוא תזקיק פירות (בדרך כלל עשוי מענבים) המיושן בחביות עץ. המילה ברנדי מגיעה מצמד המילים באנגלית Burned Wine - או בעברית יי"ש - יין שרף - יין שנשרף כלומר זוקק. פעולת הזיקוק מתבצעת על ידי חימום ואידוי היין בתוך דוד נחושת בעזרת אש ומכאן גם השם. 
מכל סוגי הברנדי שבעולם - המשובח, המפורסם והאיכותי ביותר הוא הקוניאק. ברנדי המיוצר באיזור קוניאק שבדרום מערב צרפת. החל מהכרמים דרך הזיקוק ועד ליישון - 100% קוניאק. איזור קסום, כ 700 קמ"ר שיטחו, ממנו מגיע אחד מהמשקאות המפורסמים בעולם.
 

קוניאק וגורמה בניחוח אירופאי...

על מנת להעניק לכם את החוויה המושלמת בטעימה של רמי מרטן על מוצריו השונים, החלטנו הפעם לקיים את האירועים באחד המקומות האירופאיים והיוקרתיים בישראל. חברי מועדון הוויסקי מוזמנים למלון נורמן לערב שכולו יוקרה ואיכות צרפתית - ארחת ערב מלאה בניחוח צרפתי...

לפרטים ולהזמנת מקום >>>
example
example

את האירועים נקיים בחדר הפרטי של מסעדת המלון. האכסניה המושלמת לטעימות קוניאק רמי מרטן החל מה V.S.O.P ועד ל X.O המשובח - וכל מה שביניהם...

 
אחד התפקידים החשובים בתעשיית הקוניאק הוא ה Celler Master. האיש שבוחר את התזקיקים, דואג לגפנים, מטפל בחביות, מערבב ואחראי לאיכותו וטעמו של המוצר הסופי. זהו התפקיד החשוב ביותר בכל בית קוניאק - אם תרצו - האיש ששומר על הקוניאק. אבל דווקא כאשר מדובר בתפקיד הכי חשוב ושמרני, בית הקוניאק רמי מרטן מפתיעים כל פעם מחדש. בשנת 2003, לראשונה בתעשיית הקוניאק הכל כך מסורתית, החליטו ברמי מרטן לאייש בתפקיד חשוב זה אישה - Pierrette Trichet. החלטה שדרשה הרבה אומץ וביטחון אבל החלטה שהוכיחה את עצמה ובגדול. Pierrette Trichet הצעידה את רמי מרטן קדימה בביטחה אל תוך המילניום. כניראה שלנשים חוש ריח רגיש הרבה יותר מגברים...
example

אך זה לא סוף הסיפור - לפני שנה העבירה Trichet את השרביט לבא אחריה, למי שהיה האסיסטנט שלה שנים רבות וזוהה על ידה כ'מיועד'. אך גם הפעם הצליחו ברמי מרטן להפתיע. מדובר ב Celler Master הצעיר בתולדות רמי מרטן ובתעשייה בכלל. Baptiste Loiseau בן 34 בלבד. וכמו שזה נראה עכשיו מדובר בכוכב גדול שיאיר את שמי קוניאק... 

 
example
 

הוועדה... אמנם ה Celler Master הצעיר של רמי מרטן עומד בראש הפירמידה ועל כתפיו מונחת כל האחריות לאיכות המוצר, אך חשוב להבין כי מאחוריו צוות שלם שמלווה ועוזר בקבלת ההחלטות. הצוות, המכונה 'הוועדה', מורכב מחבורה של אנשים ונשים מנוסים שתפקידם לוודא יחד עם ה Celler Master כי אופיו של הקוניאק רמי מרטן לא משתנה והאיכות נשמרת לאורך השנים... 

example
 
הלב של קוניאק. איזור קוניאק מחולק לשישה אזורי גידול ענבים כאשר השניים המרכזיים הם גרנד שמפיין Grand Champagne ופטיט שמפיין Petite Champagne - שני האזורים המובחרים והמבוקשים ביותר. אדמת גיר, תנאי אקלים, מים ושמש הופכים את הענבים באזורים האלו למושלמים לייצור קוניאק. 
example

אחת הנקודות החשובות שהופכות את הקוניאק רמי מרטן למיוחד ומשובח כל כך היא העובדה כי ברמי מקפידים להשתמש אך ורק בענבים מהלב של קוניאק. כל מותגי רמי מרטן, מהצעיר שבניהם ועד למבוגר ביותר מיוצרים מענבים הגדלים אך ורק בשני האזורים המובחרים האלו. בחוק הצרפתי ההגדרה לקוניאק העשוי מענבים מאזורים אלה היא Fine Champagne Cognac 

 
 
לרשימת תפוצה
מועדון הוויסקי
שלח לחבר
מועדון הוויסקי הישראלי l טלפון: 03-5449620 | כתובת: רחוב מחץ 4 רמת גן