המגורים בבתים משותפים יכולים להציע חוויה יוצאת מגדר הרגיל, שכן הם משלבים בין הנוחות של המגורים בעיר, לבין היתרונות של המרחב הקהילתי המשותף.
עם זאת, יצירת קהילה חזקה בבתים משותפים יכולה להתגלות כאתגר, ולו רק בגלל שדיירים שונים מנהלים אורח חיים שונה, יש להם תחומי עניין אחרים וסדרי עדיפויות שונים, כך שצריך לחשוב על דרכים ייחודיות לחבר ביניהם.
אם אתם עוסקים בתחום של ניהול בתים או ניהול ועד בית ומעוניינים ליצור חיי קהילה מספקים בבניין שלכם, הטיפים הבאים יעזרו לכם לבנות סביבת מגורים חיובית ושיתופית יותר.
צרו ערוצי תקשורת פתוחים
תקשורת היא המפתח, בהא' הידיעה, לבניית קהילה חזקה בבתים משותפים. הדיירים צריכים מקום לפרוק בו את חששותיהם, לספק משוב ולשתף ברעיונות שלהם.
לכן הקפידו ליצור ערוצי תקשורת פתוחים, עומדות לרשותכם דרכים רבות לעשות זאת, כמו למשל שליחת מיילים עם עדכונים שוטפים או ארגון אספות דיירים קבועות. עודדו את הדיירים לשתף ולהשתתף כדי לטפח תחושת קהילה ומעורבות.
ארגנו אירועים לדיירים
אירועים מהנים הם דרך מצוינת ליצור תחושת גיבוש ואחווה בין הדיירים. הרבה אנשים גרים בבניין שבו היחסים בין הדיירים מבוססים על 'שלום-שלום' בלבד.
אירועים ומסיבות יוכלו לקרב לבבות, לספק לדיירים הזדמנויות להכיר, לשתף את תחומי העניין, לפתח חברויות ולבנות קשרים יותר חזקים. ארגנו ארוחות ערב, מסיבות, פיקניק של הבניין, ערב משחקים, או כל מה שתרצו, השמיים הם הגבול.
קבעו כללים ברורים
כללים ברורים מהווים תנאי חשוב ליצירת סביבת מגורים חיובית ושיתופית. כאשר גרים בבתים משותפים חשוב לנסח כללים אשר יתייחסו להיבטים שונים של המגורים בבית המשותף.
כאן תקנון הבית המשותף נכנס לתמונה ואפשר לנסח תקנון ספציפי לבניין ולהתייחס לסוגיות כמו רמות רעש בשעות שונות של היום, שימוש בשטחים משותפים ואחריות תחזוקה. וודאו שכל הכללים שנוסחו יועברו גם לדיירים שלא היו נוכחים בפגישה.
שמרו על התושבים מעורבים
כחברת ניהול נכסים אתם יכולים לעודד את הדיירים לבנות קהילה חזקה. עודדו את הדיירים לקחת חלק בפרויקטים קהילתיים, להצטרף לוועדות שונות או להתנדב בדרכים כאלו ואחרות.
הקפידו גם לשתף את הדיירים בתהליכי קבלת ההחלטות והתנהלו מולם בשקיפות. כך הם ירגישו הרבה יותר מעורבים בניהול, ויסכימו להיות שותפים בחיי הקהילה.
קדמו הכלה וגיוון
החיים בבתים משותפים מובילים אותנו לפגוש בסוגים שונים של אנשים אשר מגיעים מרקע אחר, מה שמשפיע על תחומי העניין, ההשקפות ועל אורחות החיים שלהם. כדי לקיים חיי קהילה יש לחגוג את הגיוון וללמוד כיצד לקבל ולהכיל את השונה בצורה טובה יותר.
על ידי פיתוח היכולת להכיל ולקבל, ניתן יהיה להפוך את סביבת המגורים לחיובית ונעימה הרבה יותר.
לסיכום בניית קהילה חזקה בבית המשותף דורשת זמן, מאמץ ומחויבות. זה אולי מאתגר, אך עם התמדה וחברת ניהול בתים נחושה, אין זה בלתי אפשרי.