בטון מורכב מתערובת של צמנט, חול, חצץ ומים ומשמש את ענף הבניה בגלל שילוב בין תכונות של חוזק ועמידות. בין היתר, בעלות נמוכה יחסית אפשר להכין כמויות גדולות של תערובת בטון ולהשתמש בה לבניית ושיפוץ מבנים. כמו כן, יש מבנים בהם טכנולוגיית הבנייה משלבת בטון עם חומר אלסטי וכך מתקבל חומר בנייה חזק במיוחד. הבעיה היא שגם מבני בטון זקוקים לשיקום ובמקרים אלו צריך לבצע עבודות בגובה.
שיקומי בטון – לפני שהמצב מחמיר
אם ברצונך לרכז שלל עבודות בגובה תחת קורת גג אחת, נשמח לקבל את פרטיך דרך האתר הרשמי.
שיקום לפני ציפוי והגנה
עבודות שיקומי בטון מבוצעות כאשר חזיתות המבנה נפגעות. הסיבות לפגיעה יכולות להיות חיצוניות או קשורות לבלאי, שחיקה, חשיפה לשמש, נזילות, רטיבות, תפקוד לא תקין של הצנרת והאינסטלציה ועוד, אך הטיפול בהן זהה: מריחת חומר צמנטי שמיועד לעבודות שיקום ומבוסס על צמנט טבעי. מעבר לכך, את השיקום חייבים לבצע לפני שממשיכים לעבודות ציפוי והגנה על שאר הבניין.
שלבים בשיקום הבטון
את השיקום מבצעים על ידי פירוק של הבטון עד שמגיעים לשלד הברזל המקורי שנמצא מתחתיו. אם השלד במצב הרוס וחלוד צריך לנקות אותו בנפרד ולטפל בו בעזרת חומרים מיוחדים. בהמשך, בונים מחדש את הבטון ואת הציפוי וזאת כדי למנוע התפוררות של השלד וקריסה של הקירות החיצוניים.
ציוד לשיקומי בטון
מטבע הדברים, הבטון מכסה את כל החזית של הבניין וכולל גם את החלקים הגבוהים. לפיכך, יש צורך בעבודות בגובה ובשילוב בין סנפלינג, במות הרמה, מנוף ולעיתים גם פיגומים על מנת לבצע עבודות מן הסוג הזה. כמו כן, אנשי מקצוע שמתמחים בעבודות בגובה יכולים לשקם את הבטון גם במתקני ביוב, במקומות בעלי זיהום כימי ובמפעלי מזון או חקלאות.
תדירות עבודות שיקום
אין תדירות קבועה לעבודות שיקום ויש צורך במעקב אחר מצב השלד והמבנה כדי לדעת מתי הן נדרשות. עם זאת, יש לשים לב לשלד רעוע ולבטון מתפורר שמעידים על הצורך בשיקום ובמניעת בעיות בטיחות.